Статті / "Зимовий" і "літній" режим роботи фурнітури на пластикових вікнах

"Зимовий" і "літній" режим роботи фурнітури на пластикових вікнах

Помічали Ви, що з зміною сезонів Ваше пластикове вікно функціонує по-різному? Виникають продування, з'являється конденсат на склі або може стулка чіпляється (затирати) при відкриванні? Не поспішайте переживати, можливо, Вам просто потрібно змінити режим роботи фурнітури.

 

Зараз металопластикові вікна встановлені в кожному другому будинку. Вони оберігають приміщення від холоду і спеки, економлять кошти своїх власників на опалення і кондиціонування.  Але така особливість, як зміна режимів роботи фурнітури, можлива не у всіх металопластикових конструкцій, а тільки у тих, на яких встановлена сучасна фурнітура. На даний момент існує три класи фурнітури. Перший тип це так звана бюджетна фурнітура, вона використовується при будівництві нових будівель, склінні технічних приміщень, теплиць. Вона має обмежені можливості і не передбачає зміну режимів. Другий тип - це стандартна фурнітура. До цього класу відносяться фурнітури імпортного виробництва таких фірм як GU, ROTO, Winkhaus  та інших. В більшості випадків даний тип має можливість регулювання режимів. Третій тип, спеціальна фурнітура, що використовуються в певних умовах, таких як захист від злому, вхідна група (ПВХ-двері).  Цей клас фурнитур також має можливість регулювання.

 

zimniy_i_letni_yrezhim_raboty_okon

 

Щоб краще зрозуміти принцип регулювання, розглянемо типи режимів більш детальніше:

1. Для зимового режиму роботи фурнітури характерне щільне прилягання стулки вікна до рами. Втрати тепла при такому притиску будуть мінімальними, що дуже важливо для зимового періоду.

2.Стулка при літньому режимі прилягає до рами не щільно. Повітря в приміщенні безперервно циркулює, що дуже зручно у літній період.

3.Стандартний  режим має середню притиснення рами до стулки. Він однаково працює як взимку, так і влітку.

 

Процес зміни режимів роботи фурнітури не вимагає особливих зусиль, не займає багато часу, тому Ви можете зробити це своїми руками, не звертаючись до майстра.

1.Впершу чергу слід перевірити можливо змінити режим саме на Вашому металопластиковому вікні в Запоріжжі, для цього потрібно уважно оглянути бічну планку фурнітури і переконається в наявності на ній роликів ексцентриків (цапф). Вони повинні бути овальної форми або мати отвір під ключ. Кількість цапф залежить від розмірів пластикового вікна. Найчастіше три з них знаходяться на бічній планці з боку ручки і один з протилежного боку.

2. Щоб при провертанні пил не потрапляла на цапфи, фурнітуру слід ретельно протерти, також потрібно очистити змащені елементи (мастило потрібно буде нанести знову, після закінчення роботи).

3. Огляньте цапфи уважно, зазвичай на їх поверхню нанесені спеціальні позначення, що вказують на режим фурнітури. Поверніть цапфи у потрібне положення за допомогою викрутки або шестикутника.

4. Після закінчення роботи перевірте правильність перекладу за допомогою аркуша паперу. Аркуш паперу вставляється між стулкою і рамою, після чого ручка переводиться в режим закриття. Якщо лист не витягується, то стулка закрита щільно «зимовий» режим, якщо аркуш паперу має можливість рухатися, то стулка не щільно притискається – «річний» режим.

 

Слід зазначити, що при постійному використанні зимового режиму ущільнювач зношується швидше, що може призвести до необхідності його заміни.

 

Для більш наочного роз'яснення ми знімемо відео, яке викладемо на нашому сайті.

 

Хочете замовити якісні пластикові вікна в Запоріжжі, тоді телефонуйте в компанію ТОВ «Віконний центр» вже сьогодні за телефонами, вказаними у верхньому куті сайту.


Лютий 3, 2018 10:33 • Переглядів: 14397