Статті / Чим краще закрити монтажний шов на нещодавно встановлених пластикових вікнах

Чим краще закрити монтажний шов на нещодавно встановлених пластикових вікнах

Після установки нових металопластикових вікон в Запоріжжі у багатьох клієнтів виникає питання, чим же замазати монтажну піну.

 

У результаті впливу ультрафіолетових променів і вологи монтажна піна руйнується і втрачає свої властивості. Руйнування піни призводить до порушення теплоізоляційних властивостей. У зв'язку з цим компанія «Віконний центр» рекомендує заздалегідь продумати варіанти укосів, закладення зовнішніх швів і монтажного шва під підвіконням.

 

Укосів на вікнах варто приділити особливу увагу, адже саме укоси приховують монтажні шви і в цілому сприяють довговічності Вашої металопластикової конструкції.

 

Перш за все, необхідно визначитися яким матеріалом буде виконуватися укіс.

 

Сухі суміші

найпростіший варіант установки укосів – це сухі суміші. Укіс може бути виконаний при використанні стандартної штукатурки. Але в такому випадку необхідна підготовка стіни під укіс. Великі щілини необхідно закрити розчином зі спеціальною сумішшю.

 

izgotovlenie_otkosov_iz_shtukaturki_v_zaporozhe

 

Необхідний матеріал для закладення зовнішніх швів: шпаклівка (для зовнішніх робіт), рукавички, шпатель, вода і ємність для розчину.

 

Етапи закладення швів з допомогою шпаклівки:

1. З зовнішніх швів зрізаємо зайву висохлу піну – рекомендується зрізання монтажної піни на кілька міліметрів вглиб, для нанесення більш товстого шару герметика.

2. Розчин готуємо – інструкція щодо приготування розчину перебувати на упаковці.

3. Закладаємо шви готовим розчином – шпаклівку слід наносити за допомогою шпателя, рівномірно вирівнюючи поверхню. При нанесенні шпаклівки в дуже тонкий шар, при висиханні можуть виникнути тріщини, тому рекомендується нанесення шпаклівки шаром в декілька міліметрів.

4. Для досягнення більш білого ефекту укосу, необхідно використовувати емульсійну суміш під штукатурну.

 

Таким чином, Вам вдасться забезпечити надійний захист монтажної піни від впливу сонячних променів і вологи, і природно поліпшується естетика Вашого вікна.

 

Укіс з пластикової панелі

Укоси на ПВХ-вікна з пластикової панелі виконується набагато швидше і легше. За розмірами укосу, вирізаються з великої пластикової панелі фрагменти для всіх сторін вікна, а саме верхньої, лівої і правої. Панель кріпиться до вікна з допомогою спеціальної пластикової рейки, а порожнеча під укосом заповнюється мінеральною ватою. Одержаний зазор між стіною і укосом закриваємо щільно приєднавшись F-образну рейку.

 

plastikovye_otkosy_v_Zaporozhe

 

Укіс з гіпсокартону

Укіс з гіпсокартону здійснюється подібно пластикових відкосів. Після монтажу гипсокартона до стіни, здійснюється його грунтовка, а потім фарбування. Для забезпечення рівного кута, до гіпсокартону приклеюється малярний сталевий кутник з допомогою шпаклівки.

 

otkosy_iz_gipsokartona_v_Zaporozhe

 

Сьогодні найпоширенішими і практичними вважаються пластикові укоси, які володіють відмінними властивостями гідроізоляції та теплоізоляції,  а також довговічності і надійності. Крім того укоси з пластикових панелей дуже практичні, так як легко миються, як просто мокрою ганчіркою, так і будь-якими миючими засобами. Плюс гіпсокартонних укосів - збереження тепла. А укоси з штукатурки зараз менш популярні, так як мають досить слабкими захисними властивостями.

 

Для отримання якісного результату потрібно підготовка і досвід в сфері установки укосів. Тому краще цю справу довірити професіоналам. На нашому сайті Ви можете знайти детальну інформацію про укосах і ціни на них, або ж можете звернутися до наших менеджерів по телефону.

 

Не знаєте, з чого зробити

укоси на Ваші нові

пластикові вікна в Запоріжжі?

Зателефонуйте нам і ми Вам допоможемо:

(061)2707007

(061)2203139

(097)9773177

(099)5593333


Січень 19, 2013 14:17 • Переглядів: 27357