Статті / Свинець в пластикових вікнах. Правда чи брехня?

Свинець в пластикових вікнах. Правда чи брехня?

Компанія ТОВ «Віконний центр» у Запоріжжі не раз стикалася з таким питанням: «Є свинець в пластикових вікнах?» і кожен раз відповідаючи нашим клієнтам, заспокоюючи їх тим, що його там немає, ми не були впевнені в цьому на 100%.  У зв'язку з цим, ми вирішили провести опитування серед наших виробників.



«Є свинець у вікнах ПВХ?»



Завод «Steko» р. Дніпропетровськ.


Вікна «Steko» не використовують зимовий стабілізатор Свинець, так як цей елемент таблиці Менделєєва дуже шкідливий для організму людини.
«Steko» використовують чистий екологічний стабілізатор Ca-Zn (кальцій-цинк), який ніяким чином не впливає на людський організм.  У деяких європейських профілях, як доповнення використовують вміст діоксиду титану, який перешкоджає руйнуванню профілю при ультрафіолеті і атмосферних явищ.  Також цьому всьому є сертифікат, який підтверджує відсутність свинцю в металопластикових вікнах заводу «Стеко».



Завод «Світеп» (профіль REHAU) р. Новомосковськ.


насправді, це був рекламний хід в 2006 році, всі поголовно писали, що в «моїх» вікнах свинцю немає. Але я так скажу, свинець є абсолютно у всьому, в техніці, в вашій квартирі.


Чому люди замислюються «є свинець в пластикових вікнах», а про холодильник не думають, так як там багато свинцю. На даний момент для спокою клієнтів, ми використовуємо Ca-Zn, для того щоб не руйнувався профіль і довго служив в експлуатації. Також ми можемо надати Вам підтверджує сертифікат.



Завод «Goodwin» (профіль VEKA) р. Харків.


Коли нам задають питання такого характеру, ми не намагаємося піти від відповіді, або розповісти про те що його немає і ніколи не було в нашому профілі.
На даний момент свинець входить до складу ПВХ-вікон. Насправді ПВХ профіль абсолютно нешкідливий, адже зрозуміло всім, що свинець присутній у профілі не в чистому вигляді, а у вигляді яких-небудь добавок. Єдина мета свинцю, що профіль не розсипався і був міцним.


На даний момент можна сміливо казати клієнтам, що навіть якщо в деяких профілях присутній свинець, то це абсолютно не приносить ніякої шкоди людському організму і він не міститься в пластиці в чистому вигляді.  Навряд чи серйозна фірма почне продавати продукт, який життєво небезпечний для людського організму.

 


ТОВ «Віконний центр» у Запоріжжі продає тільки сертифіковані і якісні пластикові вікна абсолютно нешкідливі для людського організму.


Листопад 18, 2017 12:20 • Переглядів: 2612