Статті / Догляд за пластиковими вікнами в Запоріжжі

Догляд за пластиковими вікнами в Запоріжжі

Майже у кожного з нас в квартирі або будинку встановлені металопластикові вікна. З плином часу у Вас виникають кілька запитань, одні з найпопулярніших  – є рекомендація по догляду за віконними конструкціями? Як правильно помити пластикове вікно, щоб не нашкодити профілю? Потрібно змащувати фурнітуру? На ці та на інші питання компанія ТОВ «Віконний центр» підготувала рекомендації по догляду за металопластиковими вікнами в Запоріжжі.

 

Якщо порівнювати пвх-вікна з вікнами з дерева, то перші вимагають до себе набагато меншої уваги. Профіль металопластикових конструкцій зроблений на основі ПВХ (полівінілхлориду) і має одне з важливих переваг перед іншими матеріалами — він дуже легко миється. Практично кожен завод-виробник, що виготовляє пвх-профіль надає гарантію 50 років, посилаючись на те, що протягом гарантійного терміну, а саме 50 років Ваша металопластикова конструкція не змінить забарвлення і не деформується.

 

Догляд за склопакетами

На сьогоднішній день існують різні види склопакетів з різним ступенем прозорості скла. Незважаючи на здатність склопакетів відштовхувати бруд і пил, їх все-таки необхідно періодично мити хоча б один раз у рік. Для миття використовуйте будь миючий засіб для металопластикових вікон в Запоріжжі. При митті пвх-вікон уникайте гострих предметів, щоб не пошкодити скло, будь-яких миючих засобів, які можуть подряпати Ваш склопакет. У звичайному магазині у відділі побутової хімії можна придбати звичайний засіб для очищення скла, яке не являє собою ніякої проблеми, засоби на основі спирту дозволить Вам ретельно помити пластикове вікно при цьому, не залишаючи розлучень.

 

Так як герметичний склопакет по всьому периметру, то внутрішню поверхню скла немає необхідності. Якщо на склопакеті є різні види напилення або тонувальна плівка, то догляд за такими пвх вікнами абсолютно такий же, як і за звичайними прозорими вікнами, так як напилення або тонувальна плівка розташована всередині в склопакеті.

 

миття скла в окне_thumb 

 

Очищення фурнітури

Кожна відкривається металопластикова конструкцій оснащена фурнітурою в стулці по периметру і в рамі, яка дозволяє в декількох положеннях відкривати і закривати Ваше вікно. Віконна фурнітура не важливо, якої фірми-виробника і не важливо якої країни виробника, все одно вимагає догляду.

 

Щоб всі механізми на фурнітурі працювали як слід, необхідно один-два рази на рік змащувати всі рухомі частини маслом, що не містить кислот і смол. Машинне масло дозволить Вам продовжити експлуатацію фурнітури у Вашому металопластиковому вікні в Запоріжжі. По всьому периметру вікна у всі наявні прорізи вводиться масло для змащування і також в усі інші рухомі частини віконної фурнітури. Машинне масло можна використовувати будь, неприпустимо використовувати тільки масло, в склад якого входять смоли, кислоти або інші речовини, що руйнують антикорозійний захист деталей фурнітури. Також не рекомендується в експлуатації віконних конструкцій вішати одяг або важкі предмети, що може привести провисання стулки.

 

змащення маслом фурнитуры_thumb

 

Догляд за ущільнювачем

У комплектацію любового металопластикового вікна також входить ущільнювальні гумки. По всьому периметру вікна або іншої конструкції є ущільнювач, він може бути сірого, чорного, білого і навіть коричневого кольору в залежності від того, яка профільна система у Вас встановлена. Незважаючи на те, що ущільнювачі виготовлені з найкращої сировини, але тим не менш вони також схильні до старіння і зносу. Для того щоб Ваше пвх-вікно прослужило довго і без проблем, потрібно хоча б два рази в рік очищати ущільнювач від пилу і бруду, а потім змащувати ущільнювач силіконовим маслом.

 

мастило уплотнителя_thumb

 

Очищення водовідвідних каналів (дренажних отворів)

У всіх віконних конструкціях внизу пластикового вікна розташовані отвори, так звані дренажі. Їх можна виявити при відкритій стулці в рамі самого вікна. З допомогою цих дренажів присутні волога виходить на вулицю. Періодично потрібно спостерігати за дренажами, так як туди часто потрапляють пил і сміття.

 

Якщо ви хочете, щоб саме Ваше металопластикове вікно прослужило довго і у Вас не виникало ніяких проблем, то компанія ТОВ «Віконний центр» рекомендує своїм покупцям дотримуватися всіх перерахованих вище рекомендацій.


Березень 25, 2017 12:47 • Переглядів: 2095