Статті / Ніж закріпити пластикове вікно. Анкер або пластина

Ніж закріпити пластикове вікно. Анкер або пластина

Неможливо уявити якісне пластикове вікно в Запоріжжі, без грамотно виконаного монтажу. Спираючись на багаторічний досвід роботи, монтажні бригади повинні вміти правильно вибирати матеріали, які потрібні для проведення інсталяції. У першу чергу це стосується монтажної піни і кріпильних елементів. На сьогоднішній день на ринку існує величезна безліч кріплень. Самими популярними і затребуваними є анкерні дюбелі і пластини.

 

Анкерні дюбелі. Це професійне кріплення складається з трьох основних частин - гвинт з різьбою, гільза і втулка. В процесі закручування гвинта, втулка розпирає гільзу, що дозволяє максимально надійно зафіксувати кріплення. Довжина дюбельного кріплення від 100-200мм, товщина 8-10 мм, встановлюється він на внутрішній частині рами під склопакетом. В стіну дюбель повинен увійти на глибину не менше 40 мм. При використанні анкерного дюбеля слід попередньо оцінити стан стін, так, наприклад, у будинках, мають багатошарові стіни з внутрішнім повітряним шаром утеплення, просто неможливо, використовувати таке кріплення. Гвинт провалиться в стіну і не дозволить закріпитися.

 

Як не дивно, до недоліків такого виду кріплення можна віднести його надійність. Іноді потрібно демонтувати вікно, причини цих дій можуть бути різними. Але якщо, при установці використовувалися анкерні дюбелі зробити це буде непросто.

 

Анкерні пластини. Один з новітніх видів кріплення. Найчастіше віконні компанії використовують саме їх. Багато заводи виробники випускають анкерні пластини спеціально для своїх профільних систем. Вони універсальні і взаємозамінні. Підходять для проведення монтажних робіт у будинках з будь-яким типом стін. Довжина пластини від 100мм до 200мм.

 

Установка на анкерну пластину. За допомогою саморіза одна частина анкерної пластини кріпитися до торця рами, а друга в віконного отвору. Якщо в стіні є арматура, то її легко можна обійти, злегка розвернувши пластину в те місце, де її немає.

 

Існує думка, що установка на анкерні пластини не так надійна, як на анкерні дюбелі, але це не так. Державний стандарт з монтажу пластикових вікон дозволяє установку як за допомогою анкерних дюбелів, так і за допомогою пластин. У будь-якому випадку 80 відсотків надійності фіксації залежить від монтажної піни.

 

Для того щоб правильно вибрати кріплення слід звернутися до професіоналів.

 

Фахівці компанії “Віконний центр” у Запоріжжі мають багаторічний досвід встановлення металопластикові конструкції будь-якої складності, вони зможуть визначити і підказати який вид підійде саме Вам.


Січень 19, 2020 20:53 • Переглядів: 4081