Статті / Енергоефективний склопакет: зберегти тепло у вашому домі

Енергоефективний склопакет: зберегти тепло у вашому домі

Енергозберігаючими називають склопакети, які мають хоча б одне низькоемісійне скло. Низькоемісійним називається скло, яке має високий рівень пропускання сонячних променів, але і при цьому високий опір теплопередачі, тобто низьку здатність випускати тепло з приміщення.

 

Використання енергозберігаючих склопакетів дозволяє економити на опаленні, за рахунок високого рівня опору теплопередачі.

 

Для приміщень, де температурний рівень регулюється самостійно, доцільно встановлювати вікна з максимальним енергозбереженням: двокамерний склопакет, з енергозбереженням і заповненням газом Аргон.

Рівень опору теплопередачі у звичайного склопакета з формулою 4-16-4 Rqmin=0.39  m2K\Вт, у той час як цей показник у енергоефективного склопакета 4-10Ar-4-10Ar-4i  Rqmin=0. 76 m2K\Вт. Як бачите, показник опору збільшується в два рази.  Різниця у вартості компенсується за рахунок економії на опаленні.

 

energo_kvartira_thumb

 

Які бувають енергоефективні склопакети:

1.З наявністю мультифункціонального скла.

2. Склопакети з нанесенням іонів сплаву оксиду металів (к-скло)

3. Склопакети з покриттям іонів срібла та інших металів (i-скло)


На сьогоднішній день, на віконному ринку частіше зустрічається i-скло, так як його показники заощадження тепла набагато вище, ніж у склопакета з к-склом.

Енергозбереження за рахунок наявності i-скла – нова сучасна технологія, яка має величезну кількість переваг і дозволяє за рахунок встановлення металопластикових вікон зберігати тепло у Вашому домі.


Конфігурація енергоефективного склопакета

1.Внутрішньо скло

2. Низькоемісійне стекло                                            

3. Напилювання іонів срібла (Ag)

4. Герметична камера з заповненням Аргоном

5. Дистанційна рамка

6. Перший шар ізоляції

7. Другий шар ізоляції

8. Абсорбуючий матеріал (осушувач)


Теплозберігаючі властивості іонів срібла і заповнення камер склопакета інертним газом Аргоном.

Іони срібла та суміші інших металів наносять на внутрішню частину склопакета, завдяки такому покриттю скло набуває тепловідбивні властивості.


При цьому скло також має здатність відображати і шкідливий інфрачервоне випромінювання, і довгохвильове випромінювання. Існує думка, що скло з напиленням більш темні, ніж звичайні, але це омана.

Енергозберігаюче покриття має таку ж прозорість і світлопропускні властивості, як і звичайний склопакет.

 

energo_ulica


Аргон – це інертний газ, який має ряд суттєвих переваг.

По-перше, аргон не дає срібла окислюватися при взаємодії з повітрям, тобто зберігає його цілісність всередині склопакета.

По-друге, позитивно впливає на рівень звукоізоляції в приміщенні. За рахунок своїх фізичних властивостей (щільності, динамічного модуля) аргон гірше пропускає звукові хвилі, ніж повітря.

В-третіх, теплоємність аргону майже вдвічі нижче, ніж повітря.


Аргон нешкідливий для людини, що не має специфічного запаху або смаку, а також, всупереч поширеній помилці, не випаровується з камери склопакета, так як напилювання іонів срібла не дають інертних газів проходити крізь скло, а з іншого боку цьому перешкоджає наявність подвійної ізоляції склопакета.


Низькоемісійне скло здатне відображати теплове випромінювання. В опалювальний період воно "повертає" в квартиру до 90% теплових хвиль, що виділяються нагрівальними приладами.


Напилення срібла відображає довгохвильове теплове випромінювання. Таким чином, коли погода спекотна, в квартирі буде не так душно, а при низькій температурі за вікном, тепле повітря не буде «йти» з приміщення.

 

Компанія "Віконний центр" у Запоріжжі рекомендує встановлювати пластикові вікна у Вашій квартирі або будинку з енергоефективним склом.


Березень 15, 2016 15:47 • Переглядів: 3862