Статті / Герметизація пластикових вікон

Сьогодні на будівельному ринку в Запоріжжі представлена величезна кількість будівельних матеріалів, але на практиці застосовується лише один метод герметизації вікна – задування стику між вікном і стіною поліуретановою монтажною піною.

 

Переваги герметизації вікна поліуретановою піною:

1)    Прийнятна ціна;

2)    Простота у використанні;

3)    Можливість нанесення на будь-які поверхні;

4)    Хороші властивості теплоізоляції і герметизації.

 

Germetizaciya_montazhnoy_penoy_plastikovogo_okna_v_zaporozhe

 

Проте невміле використання даного методу герметизації може спричинити за собою неприємні наслідки: поліуретанова піна схильна до атмосферних впливів (перепадів температур, впливу ультрафіолетових променів), тому піна обов'язково повинна закриватися від впливу атмосферних чинників, наприклад закриватися шпаклівкою або зовнішніми металевими оцинкованими укосами. Також монтажну піну слід захистити від попадання вологи, для цього підійде фарба або силіконовий герметик. Загальновідомий факт, що навіть висохла піна може змінювати свій обсяг на 5-10%, тому з часом вікно у віконній коробці починає «гуляти», а саме при низьких температурах звужується, а при високих навпаки розширюється в прорізі. Щоб уникнути цього «гуляння» необхідно, щоб частина пластику рами дорівнювала 3 -4 див.

 

Не варто забувати і про герметизації зовнішніх швів між стіною і рамою. Якщо стулки вікон відкриваються, закладення зовнішніх швів можна здійснити в будь-який час, але якщо ж є глухі частини вікна зовнішній шов краще закрити відразу, інакше в майбутньому Вам необхідно буде виймати склопакет, що загрожує пошкодженням штапиків.

 

І все ж, чим же краще герметизувати вікна? 

На даний момент не існує методу герметизації технологічного і одночасно недорогого. Основна складність в тому, що поверхня, прилегла до вікна, нерівна, а сам отвір найчастіше перекошений, тому ширина шва може варіюватися від 0 до 5 див. В даному випадку залишається один вихід – штукатурити шов. Якщо ж отвір відносно рівний і ширина шва становить не больше15 мм, можна герметизувати вікно за допомогою силіконового герметика або ж саморасшіряющаяся стрічки ПСУЛ. Однак використання ПСУЛ стрічки актуальна тільки при герметизації козирків, склінні лоджій і балконів. В інших випадках краще використовувати силіконовий герметик, це обумовлюється високою адгезією до бетону та низькою ціною. Сподіваємося, що незабаром з'явиться універсальний, зручний і надійний засіб.

 

Якщо Ви вирішили правильно і якісно загерметизувати Ваші металопластикові вікна в Запоріжжі, то Вам слід звернутися до фахівців – співробітникам компанії «Віконний центр» р. Запоріжжі.

 

Шукаєте якісні пластикові вікна

в Запоріжжі, щоб не було

проблеми з герметичністю?

Телефонуйте сьогодні:

(097)977-31-77


Січень 15, 2012 11:48 • Переглядів: 3922