Статті / Історія вікон

Полівінілхлорид (ПВХ) був отриманий хіміком з Німеччини Регнальдом в 1835 році. Даний полімерний матеріал в даний час, вважається найдавнішою з існуючих. У 1912 р. почався пошук способів промислового виробництва ПВХ. У 1931 р. німецький концерн  BASF випустив перші великі обсяги ПВХ (полівінілхлориду).

 

Німецький конструктор Хайнц Паші в 1952 році запатентував рами для металопластикових вікон при виробництві з використанням ПВХ. Виробництво віконних конструкцій спершу виконувалося з м'якого або напівм'якого пластику, пізніше почалося виробництво з твердого пластику, які посилювали за допомогою металевих чи дерев'яних вкладишів. У теперішній час металопластикові вікна підсилюють металом, який має назву - армир. Для металопластикових вікон в Україні армуючий профіль виробляється в одному місці на металургійному комбінаті ім.Ілліча р. в Маріуполь.

 

В 1959 році в Німеччині з'явилися перші квартири, в яких встановлювали пластикові вікна. Популярними металопластикові вікна стали не відразу, а через кілька років, так як люди не звикли до вікон з хімічних сполук.

 

На початку 60 років, з'явилися перші вікна з ПВХ, які відповідали інженерним вимогам. Для збільшення терміну експлуатації пластикових конструкцій, виробники використовували діоксид металу, стабілізатори та додаткові  добавки.

 

В країнах СНД (Росії, Україні, Білорусії, Казахстані) металопластикові вікна стали популярні в 90-х роках, і в даний час вважаються оптимальним рішенням при заміні старих дерев'яних рам.

 

Металопластикові вікна та двері нового покоління можуть вирішити будь-яку дизайнерську або архітектурну завдання.

 

З тих пір віконне виробництво не стоїть на місці. Постійно удосконалюється рецептура для виготовлення пластику. ПВХ ставати більш стійким до сучасних кліматичних умов. Розвиток технологій дозволяє металопластикових конструкцій підвищувати свій функціонал, для того щоб створювати максимум комфорту, захисту і зручностей у будинках своїх власників.

 

Вже сьогодні широко застосовуються самоочищаються скла. Ця система дозволяє пластикових вікон в Запоріжжі самоочищатися за допомогою природних явищ (сонце розкладає бруд, дощ змиває пил без патьоків). Ще одна новинка, скла змінюють свій колір і рівень затемнення.

 


Вересень 20, 2017 21:19 • Переглядів: 6785