Статті / Як захистити пластикове вікно під час ремонту

Як захистити пластикове вікно під час ремонту

Пошкодження вікон в процесі ремонтних робіт, може призвести до незапланованих додаткових витрат. Спочатку пластик нового вікна захищений спеціальної заводської плівкою, проте цього може бути недостатньо. Для того щоб не пошкодити конструкцію, її слід повністю закрити листом гіпсокартону.

 

Основні проблеми, з якими можна зіткнутися в процесі ремонту:

 

1. Забруднення пластика або склопакета штукатуркою, лакофарбовими матеріалами, клеєм, цементом. І якщо скло можна легко очистити, то з профілем ситуація набагато важче, адже відтерти фарбу або лак без використання розчинника практично неможливо (лужні і кислотосодержащие речовини руйнують пластик).

 

2. Під час будівельних робіт дрібне сміття і пил осідають на деталях фурнітури, що призводить до її передчасного виходу з ладу.

 

3. Використання зварювання може назавжди зіпсувати вікно в Запоріжжі. При проведенні зварювальних робіт поблизу металопластикової конструкції, слід закрити її листами гіпсокартону.

 

Для захисту пластикових вікон під час ремонту, слід скористатися наступними нескладними правилами:

 

- Перед початком будівельних робіт віконні рами необхідно обтягнути плівкою, щоб уникнути слідів фарби і штукатурки. Придбати плівку можна у будь-якому будівельному магазині. Також допускається використання рідкої плівки. Наносити її слід валиком або за допомогою розпилювача. Перед нанесенням, поверхню профілю слід ретельно очистити від пилу і бруду. Затвердіння рідкої плівки відбувається через 24 години з моменту нанесення. Температурний режим застосування від +10 до +35 градусів Цельсія.

 

- Якщо ремонт відбувається в суміжній кімнаті, міжкімнатні двері потрібно також обтягнути плівкою.

 

- При потраплянні пилу або бруду на фурнітуру, слід відкрити стулку і очистити механізми, а також змастити їх машинним маслом.

 

- Якщо на пластик потрапила фарба, видалити її треба протягом перших хвилин, так як надалі для видалення доведеться використовувати гострі предмети, які можуть остаточно зруйнувати профіль на пластиковому вікні в Мелітополі.

 

- По закінченню ремонтних робіт обов'язково перевірте і при необхідності очистіть дренажні отвори.

 

- Обов'язково видаліть залишки заводської плівки, вона повинна бути знята з вікна не пізніше 1 місяця з моменту установки.


Лютий 8, 2021 12:12 • Переглядів: 6604