Статті / Камерність профілів в пластикових вікнах

Камерність профілів в пластикових вікнах

Металопластикове вікно складається безпосередньо з віконного профілю, склопакета і фурнітури. Профіль вікна склопакет складається з певної кількості камер. Розглянемо, що являє собою камера в пластиковому вікні. Камера в профілі металопластикового вікна – це проміжок між ребрами жорсткості в самій рамі вікна. Кожна повітряна камера ізольовано один від одного. Це дозволяє зберегти окремий температурний режим в кожній камері. Профіль є основним елементом металопластикового вікна, тому необхідно серйозно поставитися до вибору якісної профільної системи. Економлячи на купівлю дешевого профілю сумнівної якості, Ви ризикуєте отримати вікна, міцність і теплоізоляційні властивості яких залишить бажати кращого. Навіть купівля багатокамерного склопакета з енергозбереженням і мультифункційним склом не дадуть гарантії тепла у Вашому домі.

 

Профіль пластикового вікна, що складається з кількох камер, які всередині заповнені повітрям. Завдяки наявності повітряних камер, збільшуються енергозберігаючі і звукоізоляційні властивості вікна.

 

sravnenie_trehkamerka_i_pyatikamerka

 

Профільні системи діляться на трьох-, чотирьох, п'яти - і шестикамерные.

 

  1. Провідна камера, призначена для міцності конструкції. Профіль армують спеціальним вкладишем з оцинкованої сталі, рідше з алюмінію. Армування дає профілю потрібну жорсткість і не дає пластику деформуватися під впливом зовнішніх факторів.
  2. Дренажна камера забезпечує відведення вологи, яка може потрапляти через ущільнювач  при сильному вітрі і дощі. Для цього в профілі робляться дренажні отвори.
  3. Камера, до якої кріпиться віконна фурнітура. Дана камера забезпечує кріплення віконних петель.

Найчастіше, клієнти воліють встановлювати вікна з трикамерним профілем.

 

Більшість відомих виробників металопластикових вікон пропонують профілі, що мають від 3 до 6 повітряних камер. Найбільш поширеними варіантами є профілю з 3,4 і 5 камерами. Чим більше камерність профілю, тим краще звукоізоляційні, теплозберігаючі властивості вікна.

 

Як дізнатися, яка кількість камер у вибраному Вами профілі? На зразках профільних систем можна помітити, що всередині профіль має кілька ребер жорсткості. А проміжки між ребрами – і є камери в ПВХ – профілі. Кількість проміжків  між ребрами – це кількість камер в металопластиковому вікні.

 

Також потрібно знати, що різні профільні системи мають свої розміри, за якими можна визначити камерність профілю.

 

  1. Трикамерний профіль має товщину від 57 до 60 мм;
  2. Чотирикамерний профіль має товщину від 64 до 67 мм;
  3. П'ятикамерний профіль має товщину від 70 до 76 мм;
  4. Шестикамерний профіль має товщину від 85 до 90 мм.

І в ув'язненні хотілося б відзначити, що вибираючи хороший віконний профіль, так само слід звернути увагу на всі складові вікна: склопакет, фурнітуру. А так само важливу роль відіграє монтаж Ваших пластикових вікон в Запоріжжі.

Якщо Вам потрібно купити

якісні пластикові вікна в Запоріжжі,

тоді не купуйте вікна, не зателефонувавши нам!!!


Листопад 11, 2015 15:59 • Переглядів: 3506