Статті / Конденсат

Конденсат

Вікна нового покоління не тільки змінюють інтер'єр приміщення, але і змінюють його мікроклімат і вентиляцію. Висока герметичність, що створює у Вашому будинку тишу і тепло, сприяє накопиченню вологи в квартирі. Волога осідає на холодних поверхнях (стінах,вікнах). Конденсат виникає внаслідок законів фізики, і пояснити його можна за допомогою «точки роси» - це температура, до якої охолоджується повітря, щоб наявний в ньому водяна пара, почав конденсувати в росу. А взимку, як нам відомо, найхолодніше в приміщенні - скло, тому вода утворюється на ньому. Чим вологість в кімнаті більше, тим вище точка роси. При високій температурі,точка роси нижче. Вологість повітря визначається - поведінкою мешканців приміщення, а саме наявністю мокрої білизни, приготуванням їжі, прийняттям душу. Також джерелом вологоутворення є - кімнатні рослини. В даних випадках, завжди буде присутній конденсат на вікнах, який утворюється внизу склопакета. Комфортна вологість у приміщенні складає 45-60%.

 

Якщо на Ваших вікнах утворюється конденсат, то відбувається це не тому, що вікно було неправильно встановлено або має якісь заводські дефекти. В першу чергу на появу конденсату впливають два чинники - це вологість і температура. Чи помічали Ви, що якщо з вулиці занести в приміщення холодний предмет, то різниця температур призведе до утворення конденсату. Те ж саме відбувається з шибками і самими вікнами, так як вони є найбільш холодною поверхнею у всій квартирі. При підвищенні вологості більш ніж на 40% конденсат буде випадати неминуче. Також хотілося б відзначити, що конденсат завжди проявляється внизу склопакета і дуже рідко в його верхній частині. Це обумовлено тим, що повітря у верхній частині приміщення на кілька градусів вище, ніж у нижній частині.

 

У уникнення зайвої вологи, потрібно:

- регулярно провітрювати приміщення - в ідеалі чим частіше,тим краще;

- важливо, стежити за вентиляцією в приміщенні. Повітроводи не повинні бути забиті;

- у вікна виходять на вулицю, необхідно встановлювати двокамерний склопакет, що дозволить знизити різницю температур між зовнішнім і внутрішнім склом склопакета. Для вікон, що виходять на балкон, який засклено, підійде і однокамерний склопакет;

- вікна повинні мати фурнітуру з режимом провітрювання, вентильований профіль ПВХ, повітропроникні ущільнювачі;

- уникати широких підвіконь, що заважає конвекції теплого повітря від опалювальної системи у віконному прорізі;

- існує хімічний спосіб: аерозолі - антизапотеватели, якими обробляються скла в автомобілях, аерозолі можна використовувати для звичайних квартирних стекол. Придбати їх можна в автокосметическом магазині. Попередження: даний спосіб може зашкодити Вашому здоров'ю;

- не треба відокремлювати вікно від батареї і іншої кімнати за допомогою штор і гардин. Тепле повітря повинне вільно циркулювати вгору.

 

Шукаєте де придбати

якісні і недорогі

пластикові вікна в Запоріжжі?

Просто зателефонуйте нам:

099-559-33-33, 097-549-33-33

 


Вересень 5, 2018 20:24 • Переглядів: 3314