Статті / Пластикові вікна, які стійкі до пожеж та зламів

Пластикові вікна, які стійкі до пожеж та зламів

Кожен з нас хоче зробити свій будинок максимально комфортним, затишним і безпечним. Самим уразливим місцем будь-якого будинку є вікна. Тому плануючи установку пластикових вікон в Запоріжжі або Мелітополі, слід грамотно підійти до їх вибору. Незалежно від того чи будуть знаходитися вікна в будинку або квартирі, в житловому або підсобному приміщенні, вони повинні бути максимально якісними, здатними протистояти не тільки природним катаклізмам (дощу, вітру, снігу і т.д.), але і нести в собі функції підвищеної пожежної безпеки та перешкоджати механічним впливам.

 

Пожежостійкість


Пластикові вікна Запоріжжя набагато краще переносять високі температури, ніж дерев'яні. Пов'язано це з тим, що матеріал з якого вони виготовлені - полівінілхлорид є дуже стійким до вогню. І якщо звичайний пластик, який входить до складу, наприклад, пластикових пляшок або посуду, відмінно горить і швидко запалюється, то ПВХ навпаки дуже пожаростійкий. Обумовлено це рядом причин, але головна це наявність в його складі полівінілхлориду хлору.

 

- Температура спалаху у пластикових вікон настає при 330-400 градусах Цельсія. Дерев'яні вікна починають горіти при 200 градусах.

 

- При горінні ПВХ виділяється порівняно невелика кількість тепла, тому вогонь поширюється набагато повільніше, ніж у випадку з дерев'яними вікнами.

 

- Коли вогонь зупинений, пластик перестає тліти і плавитися.

 

Для того що б Ваше металопластикове вікно відповідало всім вимогам і нормам пожежної безпеки ми рекомендуємо встановити в нього армоване скло. Воно відмінно переносить вплив високих температур, перешкоджає проникненню повітря в приміщення при пожежі не розлітається на дрібні осколки.

 

Протиударні вікна


Існує кілька класів протиударного скла.

 

Клас А. До цього класу належить скло шириною від 4 мм до 9,5 мм, які при падінні металевої кульки вагою 411 грам з певної висоти, розбиваються, але при цьому не розпадаються на безліч дрібних осколків.

 

Клас Б. Протиударні вікна цього класу дуже популярні у власників котеджів, магазинів, ресторанів і кафе. Вони можуть затримати зловмисника на 15-20 хвилин. І цього часу можливо буде достатньо для приїзду поліції або охоронної компанії.

 

Клас В. куленепробивне скло. Можуть витримати постріл з пістолета Макарова, АКМ і АК-47.

 

Стійкість скла досягається за допомогою нанесення спеціальних полімерних плівок різної товщини або структурою самого скла.

 

Якщо Вам необхідно замовити пластикові вікна в Запоріжжі або в Мелітополі, які будуть стійкі до пожеж і зломів, то телефонуйте нам вже сьогодні, за телефонами, вказаними в верхній частині сайту.


Липень 17, 2021 09:11 • Переглядів: 4712