Статті / Тепловтрати в панельних будинках

Тепловтрати в панельних будинках

Тема енергозбереження вже багато років особливо популярна в нашій країні. Це й не дивно в сучасних реаліях, кожен з нас хоче заощадити сімейний бюджет при цьому отримати максимум тепла і комфорту. Що ж таке енергозбереження? Це діяльність, спрямована на раціональне використання первинних і вторинних енергоресурсів. Україна вже близько двадцяти років активно займається питаннями заощадження енергії.

 

за даними Держбуду України, приблизно 60% вироблюваної енергії витрачається на гаряче водопостачання та опалення багатоповерхових будинків. Проте дві третини енергії витрачається «даремно». Дослідження показали, що основні тепловтрати відбуваються через стіни (втрачається приблизно 40% тепла), через вікна (близько 18% тепла), підвал (10%), дах (18%), вентиляцію (14%).

 

З точки зору тепловтрат більш благополучні цегляні будинки, так як в цегляних будинках товсті стіни. У панельних будинках стіни тонше, природно і тепловтрати будуть більше. Завдяки тому, що зараз на ринку є металопластикові вікна, які дозволяють зменшити тепловтрати і відповідають європейським стандартам енергозбереження.

 

Але не тільки для мешканців приватних будинків важливе питання енергоефективності, також він є не менш актуальним для тих, хто проживає в квартирах багатоповерхових будинків. І якщо в одноповерхових будинках тепловтрати розподіляються практично рівномірно між пластиковими вікнами, підлогою, стінами, дахом, то в багатоповерхівках максимум втрат припадати на вікна. І чим більше площа скління, тим більше тепла випаровується через склопакет.

 

Як же зберегти тепло в приміщенні, завдяки сучасним металопластиковим вікнам?

1)    Встановлювати вікна з двокамерним склопакетом;

2)    Використовувати енергозберігаюче скло з напиленням іонів срібла;

3)    Заповнення склопакетів інертним газом.

 

Встановивши металопластикові вікна, Ви зможете не тільки зберегти тепло в приміщенні, але і вирішити проблему звукоізоляції. Основну частину вікна складає склопакет приблизно 75-80%. Тому на звукоізоляцію впливає кілька факторів: кількість стекол, їх товщина, дистанція між склом і ширина склопакета. Саме тому краще використовувати двокамерний склопакет з максимальною його шириною. Тим більше що різниця в ціні між однокамерним та двохкамерним склопакетом несуттєва. Також як варіант збільшення звукоізоляції – це установка різної дистанції у двокамерних склопакетах.

     

Існує ще один недорогий і найпростіший спосіб зменшити тепловтрати через віконний отвір – це встановити жалюзі.

 

Як же жалюзі можуть зменшити тепловтрати в Вашій квартирі, запитаєте Ви? 

 

насправді все дуже просто, в закритому вигляді між жалюзі і металопластиковим вікном створюється додатковий повітряний прошарок, тим самим жалюзі перешкоджають проникненню холодного повітря до кімнати.

 

Досить опалювати вулицю! Замовте доступні якісні металопластикові вікна та жалюзі в Запоріжжі в компанії «Віконний центр», і Ви зможете зберегти до 25% тепла в приміщенні!

 

Шукаєте теплі пластикові вікна в Запоріжжі?

Дзвоніть нам прямо зараз:

(061)701-17-87, (061)701-19-77

(061)270-70-07, (066)577-88-99

 

СТАТТІ:

Скління балконів у Запоріжжі

Найменування і вартість робіт по балкону "під ключ"

Підлогу на балконі

Узаконення балконів у Зпорожье

Гідроізоляція балконів


Листопад 29, 2018 15:11 • Переглядів: 3991