Статті / Догляд за елементами пластикового вікна

Догляд за елементами пластикового вікна

Догляд за окремими елементами металопластикового вікна.

Незважаючи на всі переваги пластикових рам перед дерев'яними (немає необхідності їх фарбувати, не треба заклеювати на зиму і замазувати всі щілини), однак вони все одно вимагають невеликого уваги до себе, про що нижче піде мова.

 

Догляд за вікнами або балконними блоками

Для очищення поверхні металопластикових вікон підійде найбільше спеціальний засіб для очищення профілю з набору по догляду за металопластиковими вікнами. Також можна використовувати мильний розчин, але він не зможе видалити всі види забруднень, а саме круги від горщика для квітів на Вашому підвіконні за допомогою мильного розчину видалити не вийде.

 

Категорично забороняється чистити поверхню металопластикового вікна засоби, що містять розчинники, абразивні речовини, різні кислоти і ацетон.

 

Догляд за ущільнювачами

Ущільнювальна гума, розташована по всьому контуру вікна схильна висиханню або «старіння», однак при правильній експлуатації і відході можна значно збільшити термін служби за гумою. Для цього необхідно обробляти ущільнювальну гуму за допомогою силіконового масла або тальку. Категорично заборонено чистити і обробляти гуму засобами, до складу яких входять агресивні засоби.

 

uhod_za_metalloplastikovymi_oknami_v_zaporozhe_thumb

 

Догляд за ручками і водовідводами

Якщо ручка на Вашому металопластиковому вікні розбовталася, то Ви самі зможете підтягнути її. Для цього Вам необхідно відкрутити кришку на ручці в горизонтальне положення і за допомогою хрестової викрутки просто підтягнути шурупи.

В металопластиковому вікні знаходяться спеціальні технологічні отвори, які знаходяться в нижній частині профілю з боку вулиці. Дані отвори призначені для відводу води, яка пропала всередину рами. Якщо ж не стежити за чистотою цих отворів, то взимку Ваша рама може лопнути з-за того, що вода перетворитися у лід і розчавить Вашу раму зсередини.

 

Догляд за віконною фурнітурою

Для довговічної роботи Вашого фурнітури потрібно не менше двох разів за рік проводити  профілактичне обслуговування. Для цього необхідно саму фурнітуру очищати від бруду і пилу і змащувати всі працюючі елементи за допомогою масла, яке не містить кислот і смол.

 

PS. З усього вищевикладеного можна зробити висновок, що для догляду за всіма деталями металопластикового вікна Вам знадобитися:

- засіб для очищення поверхні самого профілю;

- силіконове масло для очищення та обробки ущільнювальної гумки;

- масло для змащення робочих фрагментів фурнітури.

 

Потрібні якісні металопластикові

вікна в Запоріжжі?

Телефонуйте прямо сьогодні

за нашими телефонами:

270-70-07, 220-31-39,

701-19-77, 701-17-87 


Березень 9, 2012 11:56 • Переглядів: 3747