Статті / Увагу конденсат! Причини запітніння вікон і способи розв'язання проблеми.

Увагу конденсат! Причини запітніння вікон і способи розв'язання проблеми.

Увага конденсат на пластикових вікнах!


Помінявши старі дерев'яні вікна на нові металопластикові в Запоріжжі, власники відразу помічають різницю. Шумоізоляція і теплоізоляція підвищується в рази, холодне повітря не задуває в щілини, не потрібно більше витрачати час на підготовку вікон до зими, купувати герметики, заклеювати, а потім навесні все віддирати і мити. Єдина проблема, з якою можна зіткнутися, замінивши вікна - це утворення конденсату на склопакеті. Хотілося б відразу відзначити, що це ні в якому разі не шлюб вироби. Давайте ж розберемося, які справжні причини утворення конденсату.

 

1.У багатоповерхових будинках, побудованих за старими проектами, вентиляція приміщень здійснювалася в основному через дерев'яне вікно, і це навіть без урахування кватирки. Потоки свіжого повітря проникали у будинок через щілини віконної рами. Основною характеристикою металопластикової конструкції є - герметичність, відповідно повітрообміну через щілини більше немає. Тому якщо регулярно не провітрювати приміщення, то волога застоюється в повітрі, що в свою чергу призводить до утворення конденсату.

 

2.Також слід приділити особливу увагу вибору підвіконня. Він не повинен перекривати батарею повністю. Широке підвіконня перешкоджає підігріву повітря біля вікна, що призводить до надлишкової вологи і конденсату.

 

3.Інколи винуватцями появи конденсату на склі стають звичайні домашні рослини. Вся справа в тому, що деякі з них дуже активно випаровує вологу, тобто у Вас на підвіконні минитропики, а Ваші вікна постійно “плачуть”. Спробуйте перемістити вазони з рослинами вглиб кімнати, якщо конденсат пропаде, то пора задуматися про новому місці розташування домашньої оранжереї.

 

4.Як не дивно, але на появу конденсату впливають навіть штори. У зимовий період слід змінити довгі щільні штори, закривають батарею, на світле, коротке. Так Ви виключите втрату тепла через металопластикове вікно, забезпечивши нормальну циркуляцію теплого повітря в приміщенні.

 

5.Не слід забувати і про монтаж ПВХ конструкцій. Якісна установка, гарантує відсутність конденсату. Сьогодні широку популярність набирає монтаж з використанням гідро-і пароізоляційних стрічок, що застосовуються для захисту монтажного шва від вологи. Застосування стрічок ПСУЛ дозволяє звести до мінімуму шанси появи конденсату на склі і укосах.

 

Якщо конденсат виникає за однією з перелічених вище причин, то наша компанія не несе за це відповідальність!!!

 

Також щоб уникнути появи конденсату на металопластикових вікнах компанія «Віконний центр» у р. Запоріжжя рекомендує встановлювати двухкакмерные склопакети (три скла), або склопакети з енергозберігаючим покриттям.

 

Хочете замовити якісні вікна в Запоріжжі?

Дзвоніть нам вже зараз:

(061)701-17-87, (061)701-19-77

(097)977-31-77, (099)559-33-33

  

Статті:

Купити вікна в Вільнянську

Вхідні двері в Запоріжжі

Металопластикові вікна Запоріжжя

Виготовлення балконів у Запоріжжі

Рулонні штори в Запоріжжі


Трв 8, 2019 09:15 • Переглядів: 4463